Terminals

Het gebouw is verdeeld over verschillende verdiepingen:
– Verdieping -1: Treinstation
– Verdieping 0: Bussen en taxi’s
– Verdieping 2: Aankomst (staan ook taxi’s)
– Verdieping 3: Vertrek

Op de luchthaven van Zaventem is er twee terminals voor de vertrekken. Vertrekhal 1 is de grootste waar 10 incheckrijen gevestigd zijn. In het verlengde van vertrekhal 1 ligt vertrekhal 2 met nog eens 2 extra incheckrijen. Vertrekhal 2 wordt eigenlijk alleen gebruikt voor Thomas Cook en TUIfly.

vertrekhal 1 en 2 op verdieping 3 van de terminal

Na het inchecken bij de balies in de vertrekhallen ga je op weg naar de gates (naar links, zie afbeelding). Voordat je daar zal aankomen moet je eerst langs de douane (security checkpoint) om je handbagage te laten controleren inclusief jijzelf of je geen wapens of drank of iets dergelijks bij je hebt. Door naar de gates! Deze zijn verdeeld over twee gebieden: Pier A en Pier B.

Pier A

Vlieg je naar Afrika of een Schengenland? Dan zal je op Pier A moeten zijn. Alle andere vluchten vertrekken vanaf Pier B.

Pier B
Het wordt alleen gebruikt voor vluchten naar niet-Schengenlanden. De pier is direct in verbinding met de vertrekhal. Op verdieping 3 zijn er gates van B1 naar B40. Op verdieping 0 zijn de gates van B80 tot B98.

vertrekhal pier a en b zaventem airport

Op verdieping 4 zijn voor het grootste deel de winkels, bars, restaurants en diensten.

Nieuws

  • 21 augustus 2019: doordat het personeel van Ryanair gaat staken is er enige vertraging op Zaventem Airport. De staking vindt plaats in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Het kan dus zijn dat het drukker in de terminal is dan normaal.